veeeelkelogo

NOVINKA! Spojení ČSTS, CDO a CBA

NOVINKA! Spojení ČSTS, CDO a Czech Breaking Alliance

Po průběžných jednáních s ČSTS došlo ve čtvrtek 7. 1. k další schůzce Evy Vlkové a Davida Nováčka s Prezidentem ČSTS Martinem Dvořákem a členy výkonné rady ČSTS v Praze, kde byla nalezena shoda na procesu sjednocení sportovního prostředí tanečního sportu. Záměrem je spojení dvou největších tanečních svazů v ČR a vytvoření přehledné a jednotné struktury tanečního sportu směrem k institucím. Jednání byla motivována nejen situací způsobenou zásahem několika vln pandemie COVID – 19 na český taneční sport, ale také blížícími se Olympijskými hrami 2024.

Ve čtvrtek 14. 1. proběhla schůzka na nejvyšší úrovni mezi CDO, ČSTS a Národní sportovní agenturou, kde jsme byli ujištěni (i předsedou Milanem Hniličkou), že NSA tomuto záměru fandí a preferuje ho. Nezávisle na naší iniciativě došli představitelé NSA ke stejnému záměru.

Výhodou bude vytvoření silného svazu s olympijskou disciplínou, členskou základnou přes 20 tisíc členů, a tím i větší finanční podporou. Prioritou ČSTS i CDO je zachování vlastní autonomie, tedy budeme hledat finální legislativní řešení spojení obou svazů. Předběžně je v jednání model „komorového“ systému.

V úterý 19. 1. proběhlo jednání se zástupci breakingu, kteří připravují sdružení celé breakové komunity v Czech Breaking Alliance. Bylo dohodnuto, že bude součástí společného svazu ČSTS a CDO.

O dalších důležitých krocích vedoucích k případnému spojení ČSTS, CDO a CBA budete informováni.

Publikováno v Akce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *